Plesni studio Instinct

Jaskanske plesačice stigle u Rio de Janeiro na svjetsko plesno natjecanje

Jaskanske plesačice stigle u Rio de Janeiro na svjetsko plesno natjecanje

„Jaskanci, hvala vam!“ Nakon druge titule državnih prvakinja u urbanim plesovima školskog sporta, uspješne produkcije i mnogih zlatnih medalja u 2023. godini, te višemjesečne akcije prikupljanja sredstava i svakodnevnih ljetnih treninga, jaskanske plesačice spremne su za Rio de Janeiro!

Učenice OŠ „Ljubo Babić“ Lana Banek, Ema Borošić, Gloria Brajak, Veronika Hodak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski pod vodstvom voditeljice Ines Jerčinović i trenerice Lane Jerčinović 18. su kolovoza krenule na svoju međunarodnu plesnu avanturu; naime od 18. do 27. kolovoza 2023. godine sudjelovat će na ISF Gymnasiade U15 2023 te se natjecati u novom školskom sportu – sportskom plesu koji Svjetska školska sportska federacija organizira u Brazilu uz još 18 sportova s preko 2000 mladih sportaša.

Članice su delegacije Hrvatskog školskog sportskog saveza od 40 članova koji će predstavljati hrvatske škole u šest sportova: atletici, badmintonu, hrvanju, ritmičkoj gimnastici, sportskom plesu i šahu. Više o natjecanju pročitajte ovdje.

Dugogodišnje plesačice Plesnog studija Instinct članice su skupine Gold te aktualne državne prvakinje u urbanom plesnom stilu školskog sporta, a svojim su osvojenim zlatom na Državnom prvenstvu u sportskom plesu u veljači ostvarile mogućnost sudjelovanja na ovom svjetskom multisportskom susretu.

Podsjećamo, ovaj je susret ova plesna ekipa trebala financirati sama, stoga su u pomoć priskočili mnogi sponzori i pokrovitelji, roditelji članova Plesnog studija Instinct te online donatori u velikoj akciji prikupljanja sredstava koja traje od svibnja. Uz roditelje i prijatelje Plesnog studija Instinct i Osnovne škole „Ljubo Babić“, donacijama su pomogli Grad Jastrebarsko, Zagrebačka županija, Županijski školski sportski savez Zagrebačke županije, Sportska zajednica Jastrebarsko,  Vode Jastrebarsko,  Ceste Jastrebarsko,  ŠSD i OŠ Ljubo Babić, roditelji, članovi i prijatelji PS Instinct te ostali privatni i poslovni donatori.

„Neizmjerno smo zahvalne svima koji su pomogli ostvariti im ovaj veliki plesni san – upravo smo zbog svih njih spremnije nego ikad na najbolji mogući način predstaviti Jasku i Hrvatsku na ovom velikom međunarodnom natjecanju – Jaskanci, hvala vam!“, potvrđuje voditeljica PS Instinct i trenerica djevojaka, Lana Jerčinović, te naglašava veliko zadovoljstvo suradnjom s djevojkama, ali i njihovim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

Lana nadodaje: „I dalje nam treba vaša podrška – gledajte nas na prijenosima uživo, pratite nas na društvenim mrežama i javljajte nam se.“ Djevojke očekuje predstavljanje Hrvatske na svečanom otvaranju natjecanja, Kulturnom danu i Noći nacija, a i mnogo treninga prije nastupa koji je na rasporedu 24. kolovoza u popodnevnim satima – sve detalje saznajemo na stranicama Plesnog studija Instinct.

Natjecanje će se moći pratiti na ISF TV-u Svjetske školske sportske federacije, pa pozivamo sve zainteresirane da se registriraju OVDJE i prate Facebook i Instagram stranicu Plesnog studija Instinct na kojoj će biti objavljene sve novosti vezane za naše predstavnice.

Djevojke, Jaska je uz vas!

Share This :

Imate pitanja?

Javite nam se!