Plesni studio Instinct

Naše plesačice predstavljale Jasku na Državnom prvenstvu u sportskom plesu

Naše plesačice predstavljale Jasku na Državnom prvenstvu u sportskom plesu

Plesačice Plesnog studija Instinct za svoje su škole, OŠ Ljubo Babić i Srednju školu Jastrebarsko, nastupile na Državnom prvenstvu u sportskom plesu te u Jasku donijele zlatni i brončani pehar!

slavlje u dvorani Intersport, Državno prvenstvo u sportskom plesu 2022.

Članice skupina Pinokio, Stars, Silver i Gold proteklog su vikenda putovale u Poreč kako bi svoje jaskanske škole predstavljale na nacionalnom plesnom natjecanju; državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u sportskom plesu koje je po prvi puta organizirao Hrvatski školski sportski savez.

Nakon cjelodnevnog plesanja i nastupa u tri različite kategorije: umjetničkim, urbanim i dvoranskim plesovima, jaskanske su plesačice osvojile čak dva pehara!

S čak 16 bodova više od drugoplasiranih, članice skupine Silver (Lana Banek, Glorija Brajak, Ema Borošić, Veronika Hodak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski) osvojile su fantastično prvo mjesto te postale državne prvakinje Republike Hrvatske u urbanim plesovima!

Državne prvakinje iz OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko

Lorena Perjević, Jelena Bobinski, Marta Miletić, Helena Ljubetić, Renee Horvat i Tara Terihaj iz skupine Gold za Srednju su školu Jastrebarsko osvojile brončanu medalju s čak 87 od mogućih 90 bodova. Tijesna konkurencija i ocjene stručnog žirija postavile su ih samo dva boda ispod novih državnih prvakinja iz Čakovca.

brončane Goldice iz Srednje škole Jastrebarsko

Naše plesačice sada se nastavljaju spremati za druga natjecanja, a potvrđuju da s veseljem očekuju sljedeće natjecanje:

Uvijek smo se veselile Virtualnom plesnom showu i snimanju videa s curama, ali zaista nam je drago da je ples prepoznat kao zahtjevan sport kojim se bavi mnogo školaraca i koji zaslužuje svoje mjesto u školskom sportu – vidjelo se i po konkurenciji koja je ove godine došla na ovo prvo izdanje državnog natjecanja. Hrvatska ima plesne talente, a naši iz Jaske su itekako među najboljima!

Lana Jerčinović, mentorica i voditeljica PS Instinct

Njihovi će pehari ponosno stajati u njihovim školama, a djevojke ulaze u povijest kao nove školske sportske medalistice. Važno je naglasiti da su i Pinokio i Stars imali izvrsne nastupe, no očekuju ih nove godine ovoga natjecanja, kada će s više plesnog i natjecateljskog iskustva moći biti konkuretnije odraslijim plesačicama. Sve nastupe naših djevojaka možete pogledati na livestreamu Hrvatskog školskog sportskog saveza; Pinokio (01:11:00), Stars (53:30), Silver (2:01:35), Gold (3:46:40).

Sportski Ples | Podij 1 from Studio Arena on Vimeo.

Share This :

Imate pitanja?

Javite nam se!